Mannen som er dømt til fengsel i Italia i mulla Krekar-saken, vil kunne få sone hele dommen i Norge. – Han føler på stor lettelse over norske myndigheters avgjørelse om at en eventuell soning skal skje i Norge. Dette av hensyn til at han har ektefelle og barn i Norge, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

En irakisk kurder, som VG og NTB omtaler som «nordmannen som er dømt til fengsel i Italia i mulla Krekar-saken», vil kunne få sone hele dommen i Norge.

Riksadvokaten har avgjort at mannen kan overleveres til italienske myndigheter. Men vilkåret er at han kan få sone straffen i Norge når dommen mot ham i Italia er rettskraftig, skriver VG.

Mannen ble i sommer dømt til ni års fengsel i en italiensk domstol, for deltakelse i en terrororganisasjon i samme sak som mulla Krekar i Italia.

annonse

– Han føler på stor lettelse over norske myndigheters avgjørelse om at en eventuell soning skal skje i Norge. Dette av hensyn til at han har ektefelle og barn i Norge, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus.

I begynnelsen av august ble mannen pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST), etter at italienske myndigheter etterlyste ham for straffeforfølging.

Dommen mot ham i Italia forventes å være rettskraftig allerede 8. oktober. Så vil han returnere til Norge.

annonse

Les også: Hvorfor kom egentlig Krekar til Norge i 1991? (+)

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon