Lan Marie Berg (MDG) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Lan Marie Berg (MDG) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En enstemmig nominasjonskomité i Oslo MDG har innstilt miljøbyråd Lan Marie Berg (33) som listetopp for stortingsvalget neste høst.

Det skriver NTB.

– Nå er tiden kommet for å utfordre oljelobbyens grep om norsk politikk, og å gjøre Norge til verdens første fossilfrie land. Derfor vil jeg til Stortinget. For å kjempe for de unges framtid, og mot oljelobbyens grep om norsk politikk, sier Berg ifølge NTB.

annonse

Berg er byråd for miljø og samferdsel i Oslo siden 2015. I kommunevalget i 2019 fikk Berg flest personstemmer i hovedstaden. Hun er opprinnelig fra Kolbotn i Follo, men bor nå på Alna i Oslo. Berg er gift med MDG-profilen Eivind Trædal

Tidligere jobbet hun i Cicero senter for klimaforskning ved Universitetet i Oslo.

Lan Marie Nguyen Berg meldte seg inn i Spire i 2009. Hun har også jobbet for Melafestivalen. Ellers er hun kjent som medlem av bloggkollektivet Grønne Jenter. Hun har bodd på Tuvalu, i Kenya, i Sør-Afrika og i Vietnam, men er nå bosatt i Oslo. Hun har en mastergrad fra Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo, og skrev sin masteroppgave om bruk av solkraft i en kenyansk landsby.

annonse

Nominasjonsmøtet skal avholdes torsdag 26. november. Det er foreløpig ikke varslet noen motkandidater til plassen.

Byrådet i Oslo ønsker å forby fossilbiler i deler av hovedstaden

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon