Bistandsadvokat Hermann Skard og hans klient Ingvil Smines Tybring-Gjedde i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Laila Anita Bertheussen må torsdag forklare hvorfor hun i februar i fjor kjørte rundt med tøyremser og flasker med bensin hengende etter bilen.

Etter en dags pause fra å forklare seg for retten i den omfattende straffesaken mot henne, må Bertheussen torsdag innta vitneboksen på nytt. Retten skal da få høre om hendelsen den 11. februar da Bertheussen kom kjørende med lange tøyremser bak bilen etter å ha vært ute et ærend.

Fast i remsene var det flere plastflasker med Isklar-etikett som skal ha vært fylt med bensin. Det var daværende justisminister Tor Mikkel Waras livvakter som oppdaget tøyremsene da Bertheussen kom tilbake etter endt kjøretur om lag klokken 18.50 på kvelden.

annonse

En av livvaktene vil vitne i retten etter at Bertheussen har sagt sitt.

Som med de øvrige tiltalepunktene har Laila Anita Bertheussen nektet straffskyld også for dette punktet i tiltalen. Påtalemyndigheten mener at Bertheussen selv festet tøyremsene og flaskene til bilen.

Da samboer Tor Mikkel Wara forklarte seg for retten i forrige uke, sa han at det var hans ansvar å skaffe til veie drikkevarene som den lille familien på Røa konsumerte. Det var hans oppgave å bære tunge flasker med øl, vin og mineralvann hjem av hensyn til samboerens revmatisme. Wara avviste i retten at han noensinne hadde kjøpt flasker med Isklar.

annonse

Fakta om rettssaken mot Laila Anita Bertheussen.

* Laila Anita Bertheussen (55) er tiltalt for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem sin samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

* Hun nektet straffskyld på samtlige 15 punkter i tiltalen da saken startet i Oslo tingrett 8. september. Både Bertheussen og hennes forsvarer, advokat John Christian Elden, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har vært ensidig og preget av tunnelsyn, og at andre står bak.

* I retten torsdag starter dagen med at Kripos-ekspert Håkon Schjønsby skal redegjøre for flere av de tekniske funnene i saken.

* Videre skal den tiltalte, Laila Anita Bertheussen forklare seg om punktet i tiltalen som går på at hun den 11. februar 2019 skal festet lange tøyremser med flasker med bensin bakpå familiens bil.

* På slutten av dagen skal to polititjenestemenn inn, en av livvaktene for Wara og en teknisk etterforsker som jobbet med hendelsen den 11. februar, vitne.

annonse

* Saken skal etter planen vare fram til midten av november, men ligger etter de tre første ukene langt foran skjemaet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon