Stiftelsen Født fri, ledet av Shabana Rehman Gaarder, har mistet statsstøtten etter en kritisk konsulentrapport. BI-professor Petter Gottschalk, som jobber med korrupsjon og selskapsetikk, er kritisk til kritikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

BI-professor Petter Gottschalk mener Født fri har blitt fratatt statsstøtten på bakgrunn av det han kaller «overtramp», skriver Vårt Land.

Stiftelsen Født fri mister statsstøtten etter en rapport fra konsulentselskapet Ernst and Young tidligere denne uken. I rapporten konkluderer EY med at stiftelsen ikke har brukt pengene i tråd med formålet, at de ikke har god økonomistyring og at de kan ha brukt midler til private formål, skriver NTB.

– Legg merke til «kan ha», sier professor Petter Gottschalk, som jobber med korrupsjon og selskapsetikk på BI til Vårt Land.

annonse

Gottschalk mener EY spekulerer og at de mangler bevis for sine slutninger, at de går utover sitt mandat ved å vurdere eventuelle lovbrudd, og han stiller spørsmål til hvorfor de ikke har drøftet ansvaret til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i å veilede Født fri ved tildeling av midler.

De siste tre årene har Født fri fått vel 15 millioner kroner over statsbudsjettet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon