Frp kan stikke kjepper i hjulene på det olje- og energiminister Tina Bru kaller det største klimaprosjektet i norsk industri noensinne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo Frp ber partiets stortingsgruppe si nei til å bruke 25 milliarder på karbonfangst og lagring.

Oslo Frp mener det er uforsvarlig å bruke 25 milliarder på et prosjekt der utfallet i beste fall er svært usikkert, skriver NRK.

– Vi henstiller til stortingsgruppen å stemme nei til Prosjekt «Langskip», sier fylkesleder Geir Ugland Jacobsen i Oslo Frp.

annonse

Planen er å fange CO2 fra Norcems sementfabrikk i Brevik i Porsgrunn. Derfra skal flytende CO2 fraktes med skip til en mottaksterminal i Øygarden, for så å pumpes gjennom rør til et lager under havbunnen på norsk sokkel, skriver NTB.

– Dette er det største klimaprosjektet i norsk industri noensinne, sa olje- og energiminister Tina Bru (H) da hun la fram planene for Prosjekt «Langskip» mandag.

– Det er forferdelig mye ugjort i Norge der disse pengene ville gitt en udiskutabel uttelling. Vi kan ikke se at det er sannsynlig at disse 25 milliardene vil gi noen uttelling noe sted, sier Jacobsen.

annonse

Siden Regjeringen ikke har flertall på Stortinget må den søke støtte hos blant andre Frp.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon