– Jeg vil gjerne vite om Venstre mener en ny organisasjon var nødvendig, og om de synes Født fri har innfridd formålet med opprettelsen, sier Siri Gåsemyr Staalesen (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Stålesen (Ap) krever svar på hvordan Venstre kunne gi penger til en stiftelse som ikke eksisterte.

IMDi fikk laget en granskningsrapport rundt stiftelsen Født fri og nå vil opposisjonen på stortinget ha svar fra Venstre, skriver Vårt Land.

– Jeg setter spørsmålstegn ved om det var en god vurdering Venstre gjorde den gangen. Jeg har aldri hørt om at en stortingsgruppe har laget en interesseorganisasjon noen gang. Det er svært uvanlig. Særlig når det allerede finnes dyktige organisasjoner som jobber på feltet, sier Siri Gåsemyr Staalesen.

annonse

Bakgrunnen er at  Venstre, under forhandlingene om statsbudsjettet 2018, fikk innfridd ønsket om å gi penger til arbeid mot negativ sosial kontroll. Født fri ble til for å ta på seg oppgaven, og fikk penger før stiftelsen var registret i Stiftelsesregisteret.

– Var det viktigere for regjeringen å opprette stiftelsen og ha eierskap til Født fri, heller enn å få resultater i arbeidet mot sosial kontroll, ser statsråden nå i ettertid at det var umusikalsk å kreve penger til en stiftelse som ikke var opprettet i statsbudsjettet, og hvorfor er ikke misligholdet tatt tak i før nå?, heter det blant annet i spørsmålet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon