Sønnen Hunter Biden sammen med sin far og presidentkandidat Joe Biden. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Sønnen Hunter Biden sammen med sin far og presidentkandidat Joe Biden. Foto: Reuters / NTB Scanpix
annonse
annonse

Sønnen til presidentkandidat Joe Biden sendte angivelig penger til folk som ser ut til å være involvert i «østeuropeisk prostitusjon eller menneskehandel». Men det skriver ikke VG om. 

I en 87 sider lang rapport fremstilt av republikanere i senatet, konkluderes det med at Hunter sendte penger til russiske og ukrainske kvinner i USA, som videresendte disse midlene til personer i Øst-Europa.

«Transaksjonene viser at det er et dokumentert faktum at Hunter Biden har sendt midler til utenlandske kvinner i USA som er statsborgere i Russland og Ukraina, og som senere har videresendt midlene som de har mottatt fra Hunter Biden til enkeltpersoner i Russland og Ukraina,» heter det i rapporten.

annonse
Ikke omtalt i VG

Resett har selvsagt skrevet saken om dette da nyheten kom. Men Norges største avis, VG, har ikke omtalt saken.

Faksimile: VGDet fikk leseren «Bjørn Håkon» til å stille følgende spørsmål i VGs chat:

«Mest omtalte sak i amerikanske media nå er avsløringene om Bidens familie korrupsjon. Rapporten offentliggjort igår og omtales ikke i VG ?

annonse

VGs utenriksjournalist Harald Berg Sævereid, svarer følgende:

«Rapporten fra Senatets finanskomite konkluderer med at Hunter Bidens plass i styret i det ukrainske energiselskapet Burisma, var “uheldig og problematisk”.
Men det har Joe Bidens sønn allerede innrømmet, og sagt at han utøvde dårlig dømmekraft. President Trumps påstand om at Joe Biden brukte sin innflytelse som visepresident til å forsøke å få Ukrainas riksadvokat, Viktor Shokin, sparket fordi det ville være fordelaktig for Hunter Bidens arbeidgiver, ble tilbakevist i rapporten. Vestlige land sto sammen i kravet til ukrainske myndigheter om å fjerne Shokin fordi han ikke gjorde godt nok arbeid mot korrupsjon. Så da den amerikanske visepresidenten Joe Biden truet med å tilbakeholde lånegarantier til Ukraina om Shokin ikke ble fjernet, var han ikke alene om å fremsette et slikt krav.»

Les også: Rapport fra Senatet knytter Hunter Biden til «prostitusjon eller menneskehandel»

I Resetts kommentarfelt er kritikken mot norske mediers dekning av amerikansk politikk tydelig.
I torsdagens sak Mer Fake News om Trump i NRK og VG har det allerede kommet over 230 kommentarer.

– Gode gamle VG er totalt ødelagt! NRK gidder jeg ikke kommentere, skriver Ro17.

– VG: Det bli en god dag – uten! skriver en annen.

– I VG forstår de ikke at Trump kunne bli president. Det er det samme som å si at de mangler kunnskap om verdens realiteter. En fordummende blekke, rett og slett, skriver Tenkselv-

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon