- Resett - https://resett.no -

Jon Helgheim har mistet troen på politikernes godhet: – Ap-ordførere driver et kynisk spill med mennesker

Jon Helgheim. . Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Frps innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim, tror ikke lenger på at det er et genuint ønske om å hjelpe flest mulig mennesker i nød.

– Etter å ha fulgt norsk innvandringspolitikk tett i 3 år, har jeg mistet troen på at det er et genuint ønske om å hjelpe flest mulig mennesker som ligger til grunn for politikken som flertallet fører, skriver Helgheim på Facebook.

Frp-politikeren trekker frem ordførere fra Arbeiderpartiet, som den siste tiden har uttalt at de vil ta i mot flere tusen flyktninger fra Moria-leiren i Hellas. Han sier i et intervju med Frp.no [1] at Arbeiderpartiet driver et kynisk spill med mennesker.

annonse

– Det virker nesten som om disse Ap-ordførerne konkurrerer om å vise mest solidaritet og hente flest mulig fra Moria. Jeg mener dette er å drive et kynisk spill med mennesker. I dag sitter det faktisk allerede 1 713 flyktninger i Norge og venter på å bli bosatt i en kommune, sier Helgheim.

Vil ha 1000

Norge har bestemt å ta i mot 50 migranter fra den nedbrente Moria-leiren. Det skjedde etter at Erna Solberg og hennes regjering innførte et hastevedtak om å hente migrantene for to uker siden.

annonse

Men flere ordførere i Arbeiderpartiet mener det ikke er nok.

Arbeiderpartiets ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, uttalte til TV 2 at Norge bør hente 1000 «flyktninger» fra Moria-leiren.

«Vi er et stort land og lite folk, og vi har kanskje mest penger i verden», skal han ha sagt til TV 2.

Beskyttelsesbehov

Helgheim mener Arbeiderpartiet ikke bryr seg om å hjelpe flest mulig i nærområdene, og at de lar seg påvirke av mediene som har viet stor oppmerksomhet til migrantene i Moria-leiren.

– Akkurat nå er Aps hilsen til flyktninger verden rundt at «er du ikke i nærheten av et TV-kamera, så kan du glemme vår solidaritet», uansett hva slags beskyttelsesbehov de måtte ha. Jeg synes det er trist at Aps offentlige oppvisning i solidaritet skal gå på bekostning av mennesker som faktisk trenger vår hjelp og beskyttelse, sier Helgheim til Frp.no [1].

annonse

Han legger til at Arbeiderpartiets politikk vil gjøre at reelle kvoteflyktninger vil lide.

– De vi henter fra Moria går på bekostning av faktiske kvoteflyktninger i reell nød som vi ikke henter. Mange flyktninger i nærområder til krig og konflikt må lide for at Arbeiderpartiets ordførere skal skinne her hjemme, avslutter han.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474