Guri Melby er Venstres nye leder og positiv til EU-medlemsskap.. Foto: NTB Scanpix
Guri Melby tror det hjelper å reise rundt og snakke med folk i både by og bygd når hun nå skal prøve å skape ro i partiet Venstre. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Guri Melby (39) ble som ventet valgt til leder av Venstre på partiets landsmøte fredag. 
– Tusen, tusen takk for tilliten, sa en rørt Melby da hun talte etter valget ifølge NTB.

– Jeg er skikkelig lei meg akkurat nå for at jeg ikke får en eneste klem, sa Melby.

At hun skulle bli valgt var lenge ingen selvfølge. Tidlig i prosessen var det to sterke kandidater, Sveinung Rotevatn og Abid Raja. Dette skapte en polarisert debatt i partiet som sliter med en rekke meningsmålinger under sperregrensen. Men i sommer og høst har partiet samlet seg om Melby som en kompromisskandidat.

annonse

Guri Melby ble født 3. februar 1981 i Orkdal.. Hun ble 13. mars 2020 utnevnt til kunnskaps- og integreringsminister i Erna Solbergs regjering. Hun ble 23. august 2020 innstilt som ny partileder av Venstre av en enstemmig valgkomité.

Hun var byråd for miljø- og samferdsel i Oslo (2013–2015). Etter kommunevalget i 2015 ble hun gruppeleder for Venstre i Oslo (2015–2018) og nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre.[6] Hun var fast møtende vararepresentant på Stortinget mens Trine Skei Grande satt i regjering, og var Venstres finanspolitiske talsperson.

Trine Skei Grande takker av som Venstre-leder: – Mitt livs store kjærlighet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon