Spesialenheten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot en politimann som avfyrte to skudd mot en varebil på E6 på vei mot Oslo i august i fjor.

Spesialenheten mener politimannen handlet i nødverge, og at han ikke hadde andre muligheter enn å avfyre de to skuddene mot varebilen, skriver VG. Saken er dermed henlagt som intet straffbart forhold.

En politipatrulje rykket i august i fjor ut på en melding om mulig svindelforsøk av verktøy av en bedrift på Jessheim. De antatte svindlerne hadde tatt med seg verktøyene og kjørt av sted i varebilen da patruljen kom fram, men sporingsteknologi i verktøyene gjorde at patruljen fant igjen bilen på E6 på vei mot Oslo.

annonse

Varebilen kjørte først inn i politibilen, som da sto parkert på en veiskulder. Deretter fulgte en biljakt og enda en påkjørsel hvor varebilen rygget inn i politibilen med stor kraft.

Politimannen har i sin forklaring til Spesialenheten sagt at han aldri tidligere hadde følt en slik frykt for sitt og kollegaens liv som da varebilen så ut til å skulle rygge inn i politibilen en tredje gang. Han avfyrte derfor to skudd mot varebilen.

Verken sjåføren eller passasjeren i varebilen ble skadd, og Spesialenheten mener skuddene var varselskudd som ikke var egnet til å skade.

annonse

Sjåføren ble i Follo tingrett i juni dømt for vold mot politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon