Valget av konservative Amy Coney Barrett til den ledige plassen i USAs høyesterett vekker sterke reaksjoner blant demokratene, men republikanerne har stemmene som skal til for å få henne godkjent. Foto: Alex Brandon/AP/NTB
annonse
annonse

Republikanerne anklages for kynisk maktkamp og for å trosse det siste ønsket fra dødsleiet til en nasjonalhelt.

Donald Trump kunngjorde lørdag som ventet at Amy Coney Barrett er hans kandidat til den ledige plassen i høyesterett. Amy Coney Barrett som trolig vil erstatte Ruth Bader Ginsburg i høyesterett, beskrives som Ginsburgs rake motsetning rent politisk, skriver NTB.

– Dommer Ginsburg må vende seg i graven oppe i himmelen når hun ser en kandidat som vil gjøre om på alt hun har arbeidet for, sier Demokratenes minoritetsleder i Senatet, Chuck Schumer.

annonse

Republikanerens flertallsleder Mitch McConnell sier Senatet vil stemme over nominasjonen i løpet av de neste ukene. Både han og Trump sier de venter en rask prosess. Mitch McConnell sier videre, Dommer Amy Coney Barrett er en eksepsjonelt imponerende jurist, og en svært kvalifisert kandidat til USAs høyesterett.

– Hun er en fullkommen superstjerne når det kommer til loven, og valget har ingen innvirkning på det, sier Lindsey Graham som er leder for justiskomiteen.

– Jeg vil delta i høringen. Jeg vil ikke møte henne, for jeg nekter å behandle dette som en legitim prosess, sier Richard Blumenthal, som sitter i komiteen som skal holde høringen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon