Den demokratiske senatoren Tim Kaine, som stemte for Amy Coney Barrett da hun var innstilt til den føderale ankeretten i 2017, vil ikke stemme for henne denne gangen. Foto: Susan Walsh,Pool/AP/NTB
annonse
annonse

Amy Coney Barrett demokratiske støttespillere vil ikke stemme for henne denne gangen når hun skal godkjennes av senatet, selv om hun har fått det tidligere.

Barrett regnes som en tydelig konservativ dommer, men da hun var innstilt til den føderale ankeretten i 2017 var det flere demokrater som stemte for henne, skriver NTB.

To av dem sitter i senatet som nå skal ta stilling til om Barrett skal fylle den ledige plassen i høyesterett og ingen av dem planlegger å stemme for henne denne gangen.

annonse

– Å haste gjennom en bekreftelse før det amerikanske folket har fått sagt sin mening ville vært uforsvarlig, sier senator Tim Kaine, som støttet Barrett i 2017.

Joe Manchin, som også stemte for Barrett i 2017 sier han kan ikke støtte en prosess som risikerer å skape et større skille i det amerikanske folk på et tidspunkt der vi desperat trenger å samles.

Lederen av senatets justiskomité lover en rettferdig høring av Donald Trumps valg til ny høyesterettsdommer. Foto: Erin Schaff/The New York Times via AP, Pool, File/NTB.

Graham lover rettferdig høring

annonse

Graham får en nøkkelrolle i arbeidet med å få godkjent Amy Coney Barrett.

– Som leder for justiskomiteen er jeg veldig forpliktet til å sørge for at den nominerte får en utfordrende, rettferdig og respektfull høring, skriver Graham på Twitter.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon