Leder av Minotenk Linda Noor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Leder av Minotenk Linda Noor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Konvertitt til islam og lederen av den statsfinansierte tankesmien Minotenk, Linda Noor, advarer mot det hun selv gjør.

Noor advarerer mot å gi SIAN oppmerksomhet. Hun forteller om kunsten å ikke danse etter hatets pipe, og vil heller ha en langsiktig strategi for å imøtegå den trusselen SIAN representerer.

Minotenk ble etablert av venstrepolitiker Abid Raja, og mottok statsstøtte uten å søke. SIAN mottar ikke offentlige tilskudd.

annonse

Les også: Linda Noor: «Hvithet» er et analytisk verktøy

– Hatgruppen SIAN lykkes stadig bedre i å sette agenda og få massivt med medieoppslag rundt sine antimuslimske markeringer, skriver hun i Dagsavisen, og legger til:

– Heftige motdemonstrasjoner, som har krysset grensen til vold flere ganger, bidrar til SIANs oppmerksomhet og rekruttering.

annonse

Hun stiller spørsmålet om hvordan en kan motarbeide SIAN, uten at de får oppmerksomhet.

– Siden begynnelsen av 2019 har SIAN nærmere 5000 omtaler i norske medier, og SIAN lykkes stadig i å iscenesette offentlige skinndebatter om ytringsfrihet, skriver hun, og tilføyer:

– Til og med NRK gjengir ukritisk SIANs egen beskrivelse av seg selv som «islamkritikere» i en faktaboks.

Les også: Linda Noor: Gjenger kommer av sosioøkonomiske årsaker

Leder av Minotenk sier at det er en strategi fra ytre høyre å gjennomføre blasfemiske og krenkende handlinger, for å fremprovosere reaksjoner fra muslimsk hold.

Isteden ser Noor for seg en strategi der man bygger opp samhold og styrke i befolkningen for å motstå tankegodset til SIAN. Hun mener også at ytre høyre har hatt en kraftig vekst i Europa, og det på grunn av angivelig muslimfiendtlige holdninger. Hun hevder videre at dette ikke reflekteres, hverken i mediedekning eller forskning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon