Ship to Gaza. Palestinakomiteen og Fellesutvalget for Palestina arrangerer støttemarkering for Freedom Flotilla II. Her utenfor Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .
annonse
annonse

Jan P. Hammervold, i Ship To Gaza hevder at NRK har en forvridd og feilaktig dekning av Israels daglige overgrep mot palestinerne.

Han mener inkompetansen formelig løper løpsk i NRKs utenriksavdeling.

– Ser de ikke, eller vil de ikke se? Er det en bevisst og villet politikk for å støtte korrupsjonstiltalte Netanyahu?, spør han i Klassekampen, og legger til:

annonse

– Jeg vet ikke hva som svir mest for en som i årevis har hatt ubetinget tillit til NRKs dekning av Midtøsten. Jeg tror jeg foretrekker inkompetansen, det svir minst.

Les også: Skipperen på Gaza-skip tilbake i Norge

Hammervold mener det er ufattelig at utenriksavdelingen kan motarbeide NRKs egne vedtekter, og det uten å møte konsekvenser.

annonse

Han henviser spesielt til §13: «NRK skal ivareta ytringsfrihet og ytringsvilkår for borgerne. NRK skal være redaksjonelt uavhengig og være balansert over tid. NRK skal bidra til å fremme den offentlige samtalen og medvirke til at hele befolkningen får tilstrekkelig informasjon til å kunne være aktivt med i demokratiske prosesser.»

– Grove brudd gjennom år på NRK-plakaten som ikke blir påtalt. Hvor er NRKs styre? Birger Magnus? Hvor er Kringkastingsrådet? Julie Brodtkorb?, spør Jan P. Hammervold fra organisasjonen Ship To Gaza.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon