- Resett - https://resett.no -

Sverigedemokraterna er dobbelt så stor på sosiale medier – som alle de andre partiene til sammen

For de som vil se større forandringer i samfunnet så har Facebook blitt veldig viktig.

Det sier medieforsker Marie Grusell til Dagens Nyheter [1].

Over halvparten av Sveriges befolkning bruker Facebook daglig, og hele 32 prosent av svenskene bruker Facebook som nyhetskilde.

annonse

Les også: Meningsmåling: Sverigedemokraterna bykser frem – Socialdemokraterna faller [2]

Når det gjelder profilering i gammelmedier så dominerer venstresiden, men på nett er situasjonen motsatt. Der er de innvandrerkritiske i førersetet. Blant de svenske partiene som er representert i Riksdagen, så er Sverigedemokraterna dobbelt så stor, som dem alle – til sammen, skriver Samnytt [3].

Les også: Moderaterna møter Sverigedemokraterna – blir nazistemplet av svensk redaktør [4]

annonse

Sverigedemokraterna er det partiet i svensk politikk som har størst gjennomslag i sosiale medier. I august hadde de en ny rekord i likes, kommentarer og delinger.

Den innvandringskritiske debatten finnes kun på nett i Sverige, og det på tross at venstresiden forøker å stoppe den. Det blir lagt press på Facebook, som blant annet har resulterte i at den populære Facebook-siden «Politikfakta» med 100 000 følgere ble stengt.

Men nye har tatt over og høyresidens dominans bare fortsetter.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474