Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
annonse
annonse

Jeg mener Ap kjøpte seg til makt etter kommunevalget i Bergen ved å opprette fem nye 50%-stillinger som ble kalt fraksjonslederstillinger.

Det ble etablert fire bystyreutvalg for valgperioden 2019-2023 slik det går fram av innstillingen fra midlertidig valgkomité. Antall politikere på bystyresiden som godtgjøres i 100% stilling ble fastsatt til 10. (med ca kr. 900 000 i lønn hver)

Leder og nestleder i alle utvalg ble godtgjort i hel stilling. Ett medlem i hvert utvalg ble godtgjort i 50% stilling. Den som godtgjøres i 50% stilling utgjør sammen med leder og nestleder et utvalgs «arbeidsutvalg».

annonse

Ordningen med 4 AU-medlemmer i 50% stilling ble videreført. Den som godtgjøres i 50% stilling utgjør sammen med leder og nestleder et utvalgs arbeidsutvalg. (med ca kr. 450 000 i lønn hver).

Det ble i tillegg opprettet fem fraksjonslederstillinger som tildeles partier med to eller flere representanter i gruppen som ikke har hel stilling i bystyret. Og hvor mange representanter har KrF i bystyret? Ja akkurat. 2 representanter.

Les også: Det Erna glemmer – er at landet er vårt

annonse

Partiene som får fraksjonslederstillinger er Sp, Rødt, FrP, Venstre og KrF. Fraksjonsleder godtgjøres i 50% stilling. Fem stillinger er lik Kr. 2.250 000. Dette utgjør + avgifter (uten å ta med ordfører- og varaordførerlønn) Kr. 11.250 000.

Man kan til sammenligning i disse busstreiktider ta med tariff for en bussjåfør i 100% stilling. Lønnsansiennitet 0-3 år gir månedslønn med fagbrev kr. 32.012 og uten fagbrev kr. 30.382 Man kan også nevne pensjonistenes «lønnsfest» de siste fem årene.

Eier ikke den politiske eliten skam i livet?

Det blir flere og flere som sliter økonomisk i samfunnet, og sammen med pensjonistene finnes flere og flere enslige som har problemer å overleve, da de stort sett har de samme bokostnadene ved å bo alene som de som er to. Politikere både i Bergen og sentralt bør prioritere det som er viktig for befolkningen de er satt til å tjene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon