- Resett - https://resett.no -

Migrantleiren på Lampedusa er også overfylt

Det er ikke bare Moria-leiren som sprenger kapasiteten. Kapasiteten på den italienske øya Lampedusa er også sprengt. 

Båtmigranter økt befolkningen med tusen mennesker, og mottaksenteret har bare en kapasitet på to hundre, slik at Lampedusa [1] begynner å bli overfylt. Øya er kun tyve kvadratkilometer stor, og har er innbyggertall på rundt 4500.

Les også: Lampedusa har ikke kapasitet til å sette migranter i karantene [2]

annonse

Det er for det meste tunisere og libyere som ankommer, skriver Jyllands-posten [3]. Lampedusa ligger litt over hundre kilometer unna Tunisia, og kan nås på noen timer i ly av mørket.

Hittil i år har det kommet 21 000 migranter til Italia. Det betyr at det har vært en økning på 230 prosent fra fjoråret.

Italias innenriksminister Luciana Lamorgese uttalte i august at antall båtmigranter som har blitt plukket opp av redningsskip har sunket. Men antallet som kommer i land i små båter har steget voldsomt. Men dette er ikke reelle flyktninger.

annonse

– Tunisia er i en økonomisk og sosial krise. Det er familier som reiser i håp om å få et bedre liv, sier Lamorgese, men understreker at Italia har inngått en returavtale med Tunisia, og at de settes på første fly hjem.

Les også: Aldri før har så mange båtmigranter forsøkt å svømme i land (+) [4]

Det er ikke bare Lampedusa som opplever et økende trykk fra båtmigranter. Man ser også en sterk økning av ankomster på øyene Sicilia og Sardinia.

Organisasjonen Sea-Eyes redningsskip «Alan Kurdi» har plukket opp et stort antall båtmigranter. De drev rundt i gummibåter uten satellittelefon. De har anmodet italienske myndigheter om å få tillatelse til å gå i havn, men har ikke fått noe svar. Sea-Eye frykter at Italia igjen vil nekte dem å frakte migranter til Sicilia.

– De italienske myndigheter viser liten støtte til redningsskip. De holder skipene igjen, og de nekter skip å gå til havn med migranter, sier Gorden Isler, leder i Sea-Eye.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474