Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Snakker daglig med bekymrede mammaer og pappaer. 

I to saker har Resett omtalt innvandrervolden i Drammen. Søndag ble en19 år gammel gutt ble slått blodig av fire til seks innvandrerungdommer på Strømsø i Drammen. I forrige uke ble også en barneskoleelev truet med sveitserkniv av jevnaldrende barn med innvandrerbakgrunn. 

Kommnestyrerepresentant Lavrans Kierulf (Frp) er sterkt bekymret for utviklingen i byen.

annonse

Han snakker med unge mennesker som har flyttet ut av Drammen og nå sier at de ikke er sikre på om de vil flytte hjem etter studiene, fordi byen er i ferd med å bli utrygg.

– Dette er en tiltakende utviklinge og en utvikling som har gått gradivs. Nå vil jeg påstå at situasjonen er på vei til å komme ut av kontroll.

Han og Frp foreslo i sommer en  tiltaksplan mot vold og krenkende adferd blant ungdom i Drammen. Det meste av volden har tilknytning til kommunens ungdomsskoler, mener Frp.

annonse

Les også: 19-åring overfalt og banket opp av ungdomsgjeng på åpen gate i Drammen

Avviste

Men et flertall bestående blant annet av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Senterpartiet avviste forslaget.

– Bakgrunnen for det forslaget var at vi nesten daglig snakker med bekmrede mammaer og pappaer som er bekymret for den typen vold er i ferd med å ta helt av. Det er ikke enkeltstående tilfeller og kommer jevnt og trutt. Fra de fleste deler av kommunen meldes det om problemer.

– Men hjelper det med mer papir og dokumenter? 

– Nei, vi har tidligere vært ute og etterlyst at politiet blir hardere i klypa. Men det ville vært et lite steg i riktig retning. Vi må starte et sted. De som styrer i Drammen nå, sitter med hendene i fanget og gjør ingenting. Vi må starte et sted.

annonse

Han sier det også er viktig at skolen om arena stiller krav til ungdommen.

– Vi må vise de unge at det å oppføre seg på den måten får konsekvenser for deres framtid.

 

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon