Hans Fredrik Grøvan (KrF), Olemic Thomassen (H) og Solveig Schytz (V) mottok nylig et trillebårlass med postkort fra folk som mener Norge bør ta imot asylsøkere fra Hellas. Selv om KrF ønsker å hente flere enn de 50 regjeringen er enige om, vil Grøvan ikke være med å skape flertall for dette å Stortinget. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

KrF og Venstre takker nei til MDGs invitasjon om å bidra til stortingsflertall for å hente flere asylsøkere fra Hellas til Norge.

Det er MDGs stortingsrepresentant, Une Aina Bastholm, som inviterte Stortinget til å hente flere asylsøkere fra Moria-leiren i Hellas, skriver NTB.

– Vi syns ikke det er naturlig at vi behandler denne saken i Stortinget, det ligger på regjeringens bord, sier parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan (KrF) til NTB.

annonse

– For Venstre som regjeringsparti er det uaktuelt å gå lenger enn det vi nå har fått til i regjering, sier Venstres Terje Breivik.

Grøvan vil imidlertid ikke utelukke å hente flere på et senere tidspunkt.

– Vi kommer ikke til å delta i en ny debatt i Stortinget om dette nå, sier han, men tilføyer:

annonse

– Det er på ingen måte satt punktum verken for KrFs eller regjeringens engasjement i saken. Vi er åpne for å gjøre nye vurderinger.

Også Venstres Breivik ønsker å gjøre mer.

– Vi jobber kontinuerlig som regjeringsparti for å bidra til at både Norge og andre europeiske land i fellesskap får gjort noe med den ubarmhjertige situasjonen som utspiller seg for flyktningene i Hellas, sier Breivik.

Det er bare Frp av partiene på Stortinget som har reagert negativt på å hente flere flyktninger fra Hellas.

Regjeringen besluttet å hente 50 asylsøkere fra Hellas, først og fremst syriske barnefamilier, etter at migrantene tente på Moria-leiren 9. september i år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon