Foto: Skjermdump. Russisk sosial media.
annonse
annonse

En stor modell av en kjernefysisk eksplosjon har blitt oppdaget under en nylig russisk storskala militærøvelse kalt Kavkaz-2020 (Kaukasus 2020).

Defense Blog skriver at øvelsen fant sted i Russlands sørlige militærdistrikt – en region som strekker seg fra Krimhalvøya i vest, gjennom det ustabile Nord-Kaukasus, til det Kaspiske hav i øst.

Bildet sirkulerte i flere dager på sosiale medier, og forårsaket en voldsom debatt i «Åpen kilde» (OSINT)-etterretningsmiljøer om akkurat hva som ble oppdaget under øvelsene.

annonse

Les også: Russland planlegger for masselevering av ny stealth-bomberdrone allerede i 2024

Flere innlegg på sosiale medier indikerer at modellen ble bygd av russiske ingeniører for å trene mot det som er kjent som CBRN-våpen (kjemiske-, biologiske-, radiologiske- og atomvåpen).

OSINT-militæranalytikerne Dmitry Stefanovich og Evgeniy Maksimov konkluderte med at skalamodellen ligger i Prudboy-området vest for byen Volgograd i det sørlige militærdistriktet.

annonse

– Den ble konstruert senest i 2013, og brukes muligens til trening av CBRN-soldater, twitret den russiske militæreksperten Dmitry Stefanovich.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon