Ilhan Omar kan ha blitt valgt inn i kongressen etter valgfusk. Foto: NTB/AFP
annonse

Donald Trump krever etterforskning etter en potensiell valgfuskskandale som involverer Minnesota-representanten Ilhan Omar. Presidenten får støtte av demokraten Tulsi Gabbard som stilte som presidentkandidat tidligere i år.

De siste dagene har undercover-journalistene i Project Veritas fått flere millioner visninger på de avslørende videoene de har lagt ut på sosiale medier.

Project Veritas har fått tak i video-opptak fra folk som angivelig jobber for den somaliafødte demokraten Ilhan Omar der svindlere har drevet innsamling av forhåndsstemmer fra eldre somaliere i Minneapolis mot betaling. Ifølge Project Veritas har flere blitt presset av de angivelige svindlerne.

annonse

Betalt for stemmer

I avsløringen har flere somaliere stått frem og sagt at de har fått betalt flere tusen kroner for å ha stemt på Omar. Minnesota har fere tusen somaliere i sin by og Omar kan ha blitt valgt inn i kongressen i 2018 som følge av stemmefusk.

De som har stått frem etter avsløringene skal ha fortalt undercover-journalistene i Project Veritas at de betalte penger for stemmene. Svindlerne skal angivelig ha vært med inn i valgurne og sjekket at Omar var den kandidaten de stemte på.

annonse

Svindlerne skal ha uttalt i de kommer til å være i trøbbel om de blir avslørt, ettersom det er ulovlig å stemme for andre i USA. Strafferammen for slike forbrytelser er fengsel inntill fem år. Frontfigur i Project Veritas, James O’Keefe, ble intervjuet av Fox News etter at undercover-videoene gikk viralt.

Donald Trump krever etterforskning etter Project Veritas avsløringer.

– Dette er helt ulovlig. Håper at den amerikanske advokaten i Minnesota har dette, og andre av hennes mange ugjerninger, under alvorlig gjennomgang ??? Hvis ikke, hvorfor ikke ???, skrev presidenten på twitter og viste til avsløringen som ble skrevet om i nettavisen Breitbart.

annonse

Trump og hans administrasjon har lenge vært bekymret over valgfusk via poststemmer.

I forrige uke ble det avslørt at stemmsedler, som kom fra det amerikanske Forsvaret, var blitt kastet i søpla i Pennsylvania. Stemmene var til Donald Trump og presidentens pressesekretær Kayleigh McEnany bekreftet dette under en pressekonferanse.

Bekymret

Som følge av avsløringene rundt stemmefusket i forbindelse med valgseieren til den somaliafødte Omar, får Trump støtte fra Demokratenes Tulsi Gabbard. Hun advarer mot stemmefusk i årets valg etter å ha sett videoavsløringene fra Project Veritas, skriver Fox News.

– Project Veritas gir ytterligere bevis på behovet for å forby innsamling av stemmesedler. Det er ikke et partipolitisk spørsmål. Det har blitt misbrukt for å hjelpe både republikanske og demokratiske kandidater, eksempelsvis i North Carolina og California, skrev hun på twitter og la til at innsamling av forhåndstemmer bidrar til valgfusk.

Gabbard stilte som presidentkandidat for Demokratene.

Første muslim

annonse

Politiet i Minneapolis har startet etterforskning om den angivelige valgfusk-skandalen.

I videoene under kan du se avsløringene fra Project Veritas. Det rettes også anklager mot at Omar har blitt valgt inn i den amerikanske kongressen med økonomisk hjelp fra Palestinere. Omar har under sin periode som kongressmedlem rettet kraftig kritikk mot Israel.

Omar kom til USA som 8-åring som flyktning fra Somalia, og bosatte seg i Minnesota sammen med familien. Hun ble valgt som kongresskvinnene for delstaten i 2018, som første muslimske kvinne.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse