Kultur-Norge mener kultur- og eventbransjen er i fare på grunn av koronarestriksjoner og aksjonerte ved å farge en rekke institusjoner røde, blant annet Nationaltheatret. Nå lover regjeringen mer krisestøtte i budsjettet for neste år. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Regjeringen vil gi 200 millioner kroner til scener og museer.

Lørdag besøkte kulturminister Abid Raja (V) Bergen for å annonsere gode nyheter for store kulturinstitusjoner i Norge, som er rammet av coronakrisen.

Les også: Ta deg en bolle, Abid Raja

annonse

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021 er det satt av 200 millioner kroner i krisestøtte til sceneinstitusjoner og museer. Pengene skal gå til institusjoner som mottar mer enn 60 prosent offentlig støtte, blant annet Operaen, Nationaltheatret og Det Norske Teatret i Oslo og Den Nationale Scene i Bergen.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker at institusjonene skal holde hjulene i gang. Frilansere, som dansere og skuespillere, får oppdrag av institusjonene. Dette er en håndsrekning også til dem, sier Raja til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon