Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini er i retten på Sicilia. Foto: Mauro Scrobogna / AP / NTB
annonse
annonse

Italias tidligere innenriksminister, Matteo Salvini, møtte lørdag i retten, for å ha nektet m migranter å legge til havn i Italia.

Under sin tid som  innenriksminister, nektet Salvini et kystvaktskip med 116 migranter å legge til kai i juli 2019. Til slutt grep en dommer inn og avgjorde at skipet måtte få komme i havn, og slippe flyktningene i land, i Italia.

Les også: Europa får 80 prosent av verdens asylsøkere: – Landene i nord mottar flere innvandrere enn hva borgerne er villig til å akseptere

annonse

Italias parlament vedtok i februar å oppheve Salvinis parlamentariske immunitet, skriver NTB i samarbeid med nyhetsbyråene AP og AFP. Han risikerer 15 års fengsel hvis retten i Catania på Sicilia finner ham skyldig. Om han blir dømt til mer enn to års fengsel får han også forbud mot å stille til valg i seks år.

Salvini har holdt store møter med sine støttespillere, og har konstatert at han «vil erkjenne straffskyld for å ha forsvart Italia og italienere».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon