Dan Eivind Lid. Foto: Lena Marie Andreassen
annonse
annonse

Lørdag ble det åpnet etterforskning etter at det som hittil er omtalt som «en mann i 40-årene» ble funnet død. Det skal være SIAN-medlem Dan-Eivind Lid som er funnet død.

SIAN-leder Lars Thorsen sier at Lid har vært med SIAN under flere demonstrasjoner, seneste under demonstrasjonene i Oslo 29. august.

– Politiet i Kristiansand åpnet lørdag etterforskning etter at de definerte funnet av en død mann i 40-årene som mistenkelig. Det var både omstendigheter og observasjoner rundt funnet som ble oppgitt som grunner til at etterforskningen ble startet, ble det opplyst fra politiet på lørdag.

annonse

Vil ikke ut med identiteten

Politiet sier i en pressekonferanse søndag kl 12 at de ikke vil ut med identiteten til avdøde før obduksjon er gjennomført. Siste kjente observasjon av avdøde var fredag 2. øktober, sier politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl.

Mannen ble ifølge Fædrelandsvennen funnet død i leiligheten sin i Suldalen av en nabo. Også Politiets sikkerhetstjeneste er koblet inn i etterforskningen, melder NRK.

annonse

Politiet ble varslet om dødsfallet klokken 13.17 lørdag ettermiddag. Mannens pårørende ble varslet senere samme dag.

Politet sier de er i en innledende fase av etterforskningen og at de setter inn «betydelige ressurser» og at de «jobber bredt og utfra flere hypoteser.»

Lid var også ansvarlig for den såkalte grisehodesaken fra 2012, hvor det ble lagt et avkappet rødmalt grisehode foran en moské i Kristiansand med følgende tekst på en påfestet lapp: «Hei muslim, gi tilbake grisen dere tok fra oss (barneavd.) på aykehuset. Slutt å hån norsk mat og kultur. This is Norway love it or leave it. Russ 2012 Fruck Jihad.»

Lid ble først dømt, men senere frifunnet i saken.

– Et tap for Norge

Til VG sier SIAN-leder Lars Thorsen han ikke ønsker å spekulere i om dødsfallet har en relasjon til avdødes politiske virksomhet.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, men det er under alle omstendigheter et tap for Norge, sier Thorsen.

Thorsen beskriver Lid som vennlig og hyggelig.

annonse

– Det var ikke noe aggresjon eller ufinheter, sier han.

Også på liste for Alliansen

Dan-Eivind Lid sto også på liste for partiet Alliansen, opplyser partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen i en melding til Resett.

Saken er oppdatert 12:20

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon