Statsminister Erna Solberg ønsker ikke at politiet slår hardere ned på de som lager opptøyer. Foto: Geir Olsen / Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Vil Solberg fordømme politisk vold, spør lesere.

Søndag åpnet Agder-politiet drapsetterforskning etter at en mann i førtiårene ble funnet død i Kristiansand dagen før.

Det er fortsatt uklart om det ligger noe kriminelt bak og hva motivet i så fall er. Avdøde er Dan Eivind Lid fra Kristiansand.

annonse

Mange spekulerer imidlertid i om dødsfallet kan knyttes til Lids aktivisme som medlem av den islamkritiske organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge, kjent som SIAN.

Les også: SIAN-medlem Dan-Eivind Lid funnet død i Kristiansand – Politiet setter inn «betydelige ressurser» og PST er koplet inn i saken

Dødsfallet har vakt sterke følelser hos flere av Resetts lesere, og i kommentarfeltet retter flere sin vrede mot statsminister Erna Solberg.

annonse

– Er Erna villig til å ta avstand fra vold mot Sian, spør leseren «Noek Tern».

– Veit iallfall noen som har et medvirkeransvar. Støre, Erna, andre partiledere, parlamentariske ledere, redaktører i Akersgata, lyder de sterke beskyldningene fra «Sidhatt».

Bakgrunnen for de opprørte meldingene er at Solberg unngikk å fordømme volden som medlemmer av SIAN ble utsatt for i Bergen og Oslo tidligere i høst. Isteden tok Norges statsminister «sterkt avstand» fra SIAN.

Les også: Erna Solberg om Sian: – Jeg tar sterkt avstand fra alt det de står for

Andre lesere maner derimot til ro, og advarer mot å trekke forhastede konklusjoner.

annonse

– Det kan være risikabelt å fronte SIAN. Men, dette kan vel også ha private koblinger, skriver Reidar.

– Nå får man vente å se hvem som har gjort dette og hvorfor, oppfordrer Maalfrid.

– Husk nå endelig på timene etter tragedien 22 Juli. Nettet kokte over med korsfest korsfest. Redaktøren her i Reset var en av de første “spesialistene” i Nrk studio. Han var omtrent ikke et sekund i tvil om gjerningspersoner. Nevner det bare, minner «Bilquis» om.

Les også: Sian-leder skadd under demonstrasjon i Bergen

I kommentarfeltet uttrykkes det frykt for at Norge går mot amerikanske tilstander hvor politiske meningsmotstandere dreper hverandre, mens media og politikere enten dysser ned saken eller gir stilltiende samtykke og dermed kan legitimere voldsbruk.

– NÅ burde STATSAPPARATET i Norge ta affære, har vi virkelig komme dit at meningsmotstandere drepes, nå må ALLE politikere ut å fordømme å sette alle kluter til mot dette angrepet på YTTRINGSFRIHETEN, mener Knut.

– Nå må resten av SIAN få politibeskyttelse mot aggressive venstreradikale muslimer, koste hva det koste vil, nå må det berges liv, istemmer «Nordfrost».

Les også: Filter-redaktør tror ikke drapet på SIAN-medlem har politisk motiv

Harald Klungtveit i nettstedet Filter Nyheter mener at muligheten for politisk drap kan avskrives i saken fra Kristiansand.

Det samme gjør Arne Tumyr, som er tidligere leder i SIAN og en nestor i den islamkritiske bevegelsen i Norge.

– Jeg har vanskelig for å tro at dødsfallet har noe med Sian å gjøre, sier Tumyr til statskanalen NRK.

Les også: Per-Willy Amundsen utfordrer justisministeren til å støtte SIANs rett til ytringer

annonse

Like skråsikker er ikke Per-Willy Amundsen fra Fremskrittspartiet, som forventer at politiet setter inn «alle nødvendige ressurser» for å oppklare saken.

– Hatet fra ekstremvenstre må tas på alvor. Man kan mene hva man vil om SIAN, men alle har rett til frie ytringer. Derfor forventer jeg at politiet setter inn alle nødvendige ressurser for å oppklare saken, skriver Amundsen på Facebook, og tilføyer:

– Voldsvenstre er en fare for demokratiet. Jeg håper i det lengste at dette ikke er et politisk motivert drap.

Aftenposten skriver at Lid var straffedømt flere ganger. Av en dom går det frem at Lid i 2015 ble utsatt for grov vold i sitt hjem som del av en privat konflikt uten tilknytning til politiske aktiviteter eller meninger, siteres Fædrelandsvennen av NTB.

Norske medier er ansvarlige for den voldelige aggresjonen mot Sian – les hvordan (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon