- Resett - https://resett.no -

Antifa terroriserer USA, men TV 2-ekspert frykter «høyreekstrem voldsbølge» om Trump taper valget

Selv om den venstreradikale voldsgruppen Antifa har herjet i mange amerikanske byer de siste månedene, er det først og fremst «høyreekstreme» som bekymrer «USA-ekspert» i TV 2.

Resett har i flere måneder skrevet om de mange voldelige angrepene som har blitt utført av Antifa de siste månedene. Blant annet har de voldelige venstre-ekstremistene brent ned flere bygninger, plyndret butikker og angrepet både politi og uskyldige.

I forrige måned ble en kristen Trump-supporter henrettet på åpen gate [1] av en voldelig Antifa-aktivist kun fordi han støttet Donald Trump.

annonse

Antifa-aktivister samlet seg etter drapet der de utrykte glede over at en «jævla fascist» [2]døde.

Artikkelen fortsetter.

Hyller drap på Trump-tilhenger: – Jeg er ikke lei meg over at en jævla fascist døde i kveld [3]

annonse

Les også: NRK slettet Antifa-beskrivelse etter Resett-artikkel [4]

Proud Boys

Det er spesielt i demokratstyrte byer i USA Antifa har gjort opptøyer. I Norge har de mange opptøyene fått minimal omtale. Det vakte også sterke reaksjoner [5] da VG bagetalliserte Antifa og Black Lives Matter sin voldelige oppførsel.

Etter at Donald Trump ble presset i presidentdebatten om gruppen Proud Boys, har det blitt mange saker både hos statskanalen NRK og TV 2.

Det har blitt hevdet at Proud Boys er en «hvit makt» høyreekstrem gruppe, til tross for at lederen er svart og oppvokst på Cuba.

Les også: Dette er Proud Boys [6]

Borgerkrig

I en ny artikkel i TV 2 [7] advarer  Senter for Ekstremismeforskning ved Universitetet i Oslo, Cathrine Thorleifsson, mot «høyreekstreme» hvis Trump skal tape valget. På forsiden på TV2.no er det avbildet en pistol før man klikker seg inn på saken.

annonse

Forskeren mener Proud Boys og andre høyreekstreme vil tolke Trumps utsagn under presidentdebatten, der han sa at Proud Boys skulle trekke seg tilbake, som en oppfordring.

– For dem er dette nærmest en fremtidig marsjordre, og forbereder dem på at de skal gjøre seg klare til fremtidige, voldelige handlinger, spesielt etter valget. Det er veldig alvorlig, sier Thorleifsson til TV 2.

«Eksperten» påstår at aktivistene på høyresiden kan være villige til å gå svært langt dersom Trump skulle gå på et valgnederlag i november.

– Mange aktivister truer allerede med en fremtidig borgerkrig og sier de er villig til å ta til våpen. Mange frykter voldelige sammenstøt i etterkant av valget, sier Thorleifsson.

I TV 2s artikkel har ikke Antifa eller Black Lives Matter blitt nevnt med ett ord.

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474