Nestleder i Frp, Sylvi Listhaug. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Nestleder i Frp, Sylvi Listhaug. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Sylvi Listhaug vil at «godhetstyrannene» skal ta ansvar for flyktninger. Dette utspillet falt ikke i god jord hos Dagbladet.

– En ting skal Sylvi Listhaug ha: Hun slipper aldri opp for kontroversielle politiske utspill. De triller ut som erter av en sekk, og tilrettelegges for maksimal publisitet. For å ha effekt må utspillene begeistre flokken av listhaugianere og forarge politiske motstandere, skriver Dagbladet, og legger til:

– Utspillene fører sjelden til noen konkrete eller raske forandringer i norsk virkelighet, men det er heller ikke det overordnede målet. Oppmerksomhet gjennom provokasjon skal først og fremst vedlikeholde den politiske merkevaren Listhaug.

annonse

Les også: Listhaug vil at privatpersoner skal ta ansvar for flyktninger

Dagbladet skiver at denne strategien er tilgangen på råvarer som Listhaug kan foredle til begeistring og avsky. Avisen hevder at nordmenn er jordnære og moderate, og derfor må Listhaug lete frem til de sakene som skaper polarisering.

– Av samme grunn vender de alltid tilbake til innvandring, asylsøkere og integrering. Og rett skal være rett: På dette området har Sylvi Listhaug og Frp over tid hatt betydelig gjennomslag. De bitre dråpene uthuler steinen.

annonse

Les også: Sylvi Listhaug: – Hater man Europa, bør man sendes tilbake

Dagbladet mener videre at forslaget er en knyttneve mot «godhetstyrannene», men hevder samtidig at utspillet helt ubrukelig, fordi myndighetene angivelig ikke overlater den slags samfunnsoppgaver til private.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon