Shoaib Sultan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

MDG-politiker Shoaib  Sultan mener at dersom Født Fri skal fratas statsstøtte, så reiser det spørsmål om den norske staten tar sine rettslige forpliktelser på alvor.

Han hevder at beslutningen bygger på en tendensiøs, upresis, og feilaktig «granskningsrapport», og at inkompetanse ikke kan utelukkes.

Les også: Det er merkelig at Shoaib Sultan ikke distanserer seg fra venstreekstrem vold

annonse

– Det ser også ut til å være tilfelle at IMDi ikke har gått rapporten etter i sømmene, og tatt den for god fisk, skriver MDG-politiker og tidligere rådgiver i Antirasistisk senter, Shoaib Sultan i Dagbladet, og legger til:

– Siste ord er ikke sagt i denne saken, men statsforvaltningens skjødesløse og nonchalante holdning til sine egne forskrifter kommer ikke som en overraskelse for mange nordmenn med innvandrerbakgrunn.

Sultan skriver at det er ikke et spørsmål om enkeltindividers rasisme, men hvordan det «norske», med bevisste eller ubevisste praksiser og fordommer, effektivt fungerer rasistisk overfor individer med innvandrerbakgrunn på institusjonsnivå.

annonse

Les også: Sultan jubler for annonsør-boikott av Resett

Han hevder videre at denne praksisen og fordommene den er basert på, kommer av dagens økonomiske system hvor de med stor økonomisk, sosial, og politisk makt ofte er middelaldrende hvite menn, som igjen skaper en ubevisst preferanse for medlemmer av denne eliten.

– Derfor hjelper det for eksempel ikke at Shabana Rehman har tatt til motmæle mot uforsvarlige sider av minoriteters kultur eller religion, eller at hun definerer seg selv som norsk; i den norske kollektive, strukturelle underbevisstheten er hun fortsatt bare en «pakistaner» og/eller «muslim» med den børen det medfører i en fordomsfull kontekst, skriver han, og kommer med en oppfordring:

– I denne sammenhengen er det derfor uhyre viktig at Norge har organisasjoner som Født Fri, og at de nyter sterkest mulig grad av rettssikkerhet og statsstøtte.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon