Polestar 2-modell står på utstilling under 89th Geneva International Motor Show 5. mars 2019. Illustrasjonsbilde. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix
annonse
annonse

Kun røykutvikling.

I går meldte Resett at en el-bil hadde tatt fyr under lading på Lilleaker i Oslo lørdag kveld. Nyheten bygget på opplysninger fra NTB og politiets operasjonssentral.

– Det sto flammer ut av panseret, og man kunne se røykutviklingen i området, sa operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

annonse

Påstanden om brann ble gjentatt av politiets operasjonssentral på Twitter.

 

annonse

Den aktuelle el-bilen er av merket Polestar, som er et underbruk av den kinesiske bilprodusenten Volvo.

Nå har Polestar sendt ut en pressemelding hvor de imøtegår politiets opplysninger om at det brant i el-bilen på Lilleaker.

Ifølge produsenten skal det kun dreie seg om røykutvikling, som for øvrig opphørte straks laderen ble trukket ut.

Her følger uttalelsen fra Polestar:

Tidligere denne helgen oppsto det en røykutvikling fra fremsiden av en Polestar 2 i Oslo, mens bilen var under lading. Røykutviklingen stoppet så snart bilen ble koblet fra laderen. Lokale medier har rapportert dette som en brann. Dette stemmer ikke og ingen ble skadet under røykutviklingen. 

Polestar har vært i kontakt med bilens eier, som ønsker å presiserer at det ikke ble observert flammer eller brann i forbindelse med hendelsen. Kunden, som ønsker å være anonym, ønsker å legge til:

annonse

 – Vår nabo var den som varselet oss om røykutviklingen, og mener å ha sett et fåtall gnister. Da vi ankom bilen var den røyklagt. Vi tok umiddelbart strømmen, og videre koblet vi laderen fra bilen. Brannvesenet ble varslet, og var på plass innen fire minutter. Innen brannvesenet var på plass, hadde røyken lagt seg.

Et team fra Sverige ble umiddelbart satt i kontakt for å undersøke bilen og de første undersøkelsene tyder på at dette ikke er relatert til hovedbatteriet. Det har ikke oppstått lignende episoder i noen av de andre markedene vi opererer i. Vi tar dette svært alvorlig og vil fortsette å undersøke denne situasjonen grundig. Vi vil kommunisere resultatene av undersøkelsene så snart som mulig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon