Wizz Air-fly. Foto: Patrick Pleul, DPA / NTB
annonse
annonse

Reagerer på organiserings-nekt.

Det ungarske flyselskapet Wizz Air etablerte seg nylig i Norge, og satser på å utfordre Norwegian og SAS med billettpriser fra 199 kroner på strekningene Oslo–Bergen, Oslo–Trondheim og Oslo–Tromsø, reklamerte Wizz Air under sin lansering 6. oktober.

Nå må lavpris-aktøren imidlertid skyte en hvit pil etter ansatte i LO-forbundet Industri Energi, som organiserer rundt 56.000 arbeidstakere blant annet innen petroleums-, metall- og farmasøytisk industri.

annonse

Les også: Wizz Air åpner innenriksruter til 199 kroner: – En stor dag for Norge

Dette gjør forbundsleder Frode Alfheim klart, som varsler boikott av selskapet, ifølge NTB. Grunnen er uttalelser fra Wizz Air-sjef József Váradi om at Wizz Air er et «flyselskap uten fagforeninger.»

– Når Wizz Air smeller igjen døren for fagbevegelsen og et anstendig organisert arbeidsliv, smeller vi igjen døren for dem, sier Alfheim til VG.

annonse

– Det er totalt uhørt i norsk sammenheng. József Váradi vil ha norske kunder, men ikke norsk kultur. Slike useriøse aktører er ikke velkomne. Vi innfører derfor reisepolicy på at våre ansatte ikke skal fly disse rutene, fortsetter forbundslederen.

NTB har ikke innhentet uttalelse fra Wizz Air om LOs boikott.

Arbeiderpartiet om buss-streiken: – Høyere lønn er viktigere enn smittevern

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon