Mann står nærme et krater fra aserbajdsjansk granat-ild mot Nagorno-Karabakhs hovedstad Stepanakert 10. oktober 2020. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det meldes om flere kraftige eksplosjoner i regionshovedstaden i Nagorno-Karabakh, under tolv timer etter våpenhvilen som er ment å stanse de harde kampene.

Sju kraftige eksplosjoner rystet byen Stepanakert rundt klokka 23.30 lørdag, rapporterer nyhetsbyrået AFP.

Flyalarmen gikk for å advare innbyggerne om at de måtte søke tilflukt i kjellere og andre trygge tilfluktsrom.

annonse

Armenia og Aserbajdsjan ble enige om en våpenhvile etter elleve timer med samtaler i Moskva. Den trådte i kraft klokka 12, og siden har armenere og aserbajdsjanere anklaget hverandre for våpenhvilebrudd.

Avtalen virker likevel å ha lagt en demper på kampene på ettermiddagen. Tidligere på dagen skal begge parter ha gjennomført kraftige artilleriangrep. Mange av Stepanakerts innbyggere våget seg senere ut av husene sine etter nesten to uker med krigshandlinger.

Regionen er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men er i praksis en selvstyrt republikk med en armensk befolkning der separatistene har stor armensk støtte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon