annonse
annonse

En periode med storstilt vindkraftutbygging går mot slutten. Det kan ta ti år til ny utbygging kommer i gang, tror Olav Rommetveit i vindkraftselskapet Zephyr.

– Konsesjonsprosessen som Tina Bru har foreslått, vil ikke gi nye konsesjoner før i siste halvdel av 20-tallet. Det betyr at det ikke kommer til å bli bygd noe særlig med vindkraft i perioden frem mot 2030, sier Rommetveit til NRK.

Det er Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som behandler søknader om konsesjon til å bygge og drive vindkraftverk. I henhold til NVEs kommer det til å ta sju-åtte år fra en søknad er levert til en avgjørelse om konsesjon er fattet.

annonse

Les også: Motvind Norge har fått flere medlemmer enn SV og Frp

Motvind Norge vil stoppe all vindkraftutbygging i Norge permanent.

– Folkeopinionen har blitt veldig sterk, og det har politikerne begynt å legge merke til. Vi er den raskest voksende bevegelsen i Norge. Fra 0 i oktober i fjor til dags dato er vi nå omtrent 18.400 betalende medlemmer, pluss at vi har 130-140.000 nordmenn som følger oss på Facebook, sier Torbjørn Lindseth i Motvind Norge.

annonse

Lindseth tror nordmenn flest ikke lenger vil akseptere at så store og verdifulle naturområder går med til vindkraft, skriver NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon