CNN-journalist Jim Acosta. Foto: REUTERS/Carlos Barria
annonse
annonse

CNN blir ansett av NRK og de største mediene i Norge som en «seriøs» nyhetsformidler, til tross for at de mobber presidenten med kallenavn.

Da hele verden fikk vite at helsetilstanden til USAs president Donald Trump var så god at han slippes ut av sykehuset, var det enkelte journalister som ikke klarte å skjule sin skuffelse.

CNNs korrespondent i det hvite hus, Jim Acosta, kom med en rekke bisarre uttalelser både på twitter og på direkten. I en twitter-melding hånet han presidenten og skrev at han var «coronavirus-lederen».

annonse

Les også: Trump etter å ha blitt friskmeldt for coronaviruset: – Ikke vær redd. Ikke la det dominere livet ditt

CNN-journalisten gikk deretter på direkten med programleder Wolf Blitzer der han omtalte Trump som en «keiser».

annonse

– Husk at dette ikke bare er presidenten som kommer tilbake til det hvite hus, dette kan være pasient null. Dette er virus som kommer tilbake til Det hvite hus. Det er uhyggelig stille inne i korridorene til West Wing. Keiseren har ingen ansatte i kveld, sa Acosta.

Ansett som seriøs av NRK

CNN blir ansett av NRK og de andre etablerte mediene i Norge som «seriøse», og blir brukt som kilde for nyhetssaker om Trump. Dette til tross for at CNN er venstreorientert og sterkt kritiske til presidenten.

I sommer ble CNN stemplet som en «propagandakanal» av statskanalens egen USA-korrespondent. Men det har ikke hindret NRK å kutte ut CNN som en kildereferanse i nyheter.

Les også: Larry King hevder CNN stoppet å formidle nyheter for lenge siden

annonse

Mange av CNNs ansatte har uttalt seg svært kritisk til Trump, og enkelte har vært direkte fiendtlige mot presidenten i sin raportering fra det hvite hus. En av CNNs ansatte har også hevdet at alle hvite mennesker har et «virus i hjernen».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon