annonse

Coronasituasjonen skaper vanskeligheter for samarbeidet PU har med andre land.

Politiets utlendingsenhet (PU) opplever store problemer i forbindelse med å få tvangsreturnert utlendinger med ulovlig opphold i Norge, skriver NRK.

– Situasjonen er utrolig krevende, sier PU-sjef Arne Jørgen Olafsen.

annonse

I Løpet av 2020 skulle PU ha tvangsreturnert 500 utlendinger som har fått avslag på sin søknad om oppholdstillatelse, men på grunn av de vanskelige forholdene med coronapandemien så klarer de antakelig bare å få sendt ut ca. 120-130.

– Det er utrolig krevende å returnere og transportere ut nå, både på grunn av strenge karanteneregler, men også fordi luftfarten ikke fungerer som normalt, sier Olafsen.

Les også: Marine Le Pen avviser EUs migrasjonspolitikk: – Det er en organisert plan for en overtagelse av Europa

annonse

PU-sjefen har varslet sine overordnede om at de kommer til å levere tilbake mellom 90 og 100 millioner kroner til staten som ikke lenger kan brukes til det formålet de var ment for.

Olafsen kan fortelle at PU forsøker så godt de kan å ihvertfall få sendt ut kriminelle utlendinger som ikke har lovlig opphold, men medgir at også dette byr på problemer under de rådende forhold.

– Det er ikke til å komme unna at en del mennesker som oppholder seg i Norge driver med kriminalitet og er en pest og en plage for samfunnet. Vi forsøker å prioritere å transportere ut de som er til størst byrde. Men det er også vanskelig å returnere disse, sier PU-sjefen.

Hovedproblemet er at det er vanskelig å få innreise.

Tall fra PU viser at det oppholdt seg 3000 mennesker med ulovlig opphold i Norge i starten av juli.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse