Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide holdt 18. juni pressekonferanse på Statsministerens kontor om at Norge er valgt inn som medlem av FNs sikkerhetsråd for perioden 2021–2022. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) slår fast at man har reist til 70 land for å fremme Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd.

Det er i et skriftlig svar til Rødts Bjørnar Moxnes utenriksministeren kommer med opplysningene. Hun ramser opp de 70 landene som er besøkt, der hovedgrunnen til reisen var kampanjen for å bli del av FNs sikkerhetsråd.

Landene omfatter blant andre Sverige, Frankrike og Estland, Usbekistan, Aserbajdsjan og USA.

annonse

Les også: Journalist mener Norge vil komme i klinsj i FNs sikkerhetsråd

Totalt er det blitt brukt i underkant av 5 millioner kroner på disse reisene, ifølge utenriksministeren. Hver reise har i snitt kostet rundt 70.000 kroner.

– Den mer omfattende diplomatiske virksomheten i forbindelse med kampanjen var også et løft for å fremme norsk utenrikspolitikk og norske interesser generelt. Ambassadenes aktivitetsnivå økte i denne perioden, skriver Søreide .

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon