Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

NRK Urix fremmet onsdag en konspirasjonteori om at USAs president Donald Trump forfalsket den positive corona-diagnosen han fikk i forrige uke.

Donald Trump testet i forrige uke positiv på coronaviruset. Han ble sendt til Walter Reed-sykehuset hvor han oppholdte seg i et par dager før han ble friskmeldt av legene.

– Han er frisk nok til å dra tilbake til Det hvite hus, sa et samlet legeteam til pressen.

annonse

Men i NRK-programmet Urix valgte ansatte i den skattefinansierte TV-kanalen å fremme en konspirasjonsteori at Trump forfalsket sin sykdom.

– Kan ikke stole på noen

Statskanalen spilte av en video lagt ut på twitter av NBC-kommentator Glenn Kirschner. I videoen uttalte Kirschner at han ikke trodde på noe av det som ble fortalt av ansatte ved Det hvite hus. NRK la vekt på at NBC-kommentatoren «har nesten en halv million følgere på twitter».

annonse

– Han tror hele sykehushistorien var et skuespill fra presidenten og administrasjonen hans, sier NRK-journalisten.

– Var dette et stunt for å samle sympatistemmer, eller for å lede oppmerksomheten bort fra ubehagelige saker, spør NRK-journalisten videre.

Etter å ha fremmet den bisarre konspirasjonsteorien intervjuet NRK TV 2s «USA-ekspert» Eirik Bergesen. Han stilte seg bak uttalelsene til NBC-kommentatoren.

– Vi kan ikke tro på Trump. Vi kan ikke tro på rådgiverne hans. Vi kan ikke tro på legen hans. Vi kan heller ikke tro på de såkalte uavhengige legene hans, sa Bergesen, som tidligere i år stemplet Donald Trump som en «rasist».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon