Etter at seks av ni partier på Stortinget har lagt fram sine førsteutkast til partiprogram, er det bare Høyre som støtter dagens abortlov, ifølge Dagen. Frps helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen sier at retten til selvbestemt abort står sterkt i partiet, men hun ser ikke behovet for en felles politikk på området. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Fem av ni partier på Stortinget har i sine førsteutkast til partiprogram gått inn for å utvide abortgrensen.

Tre partier har programkomiteer som er delt i abortspørsmålet, mens det kun er Høyre som ikke ønsker en utvidelse, skriver Dagen.

Sps helsepolitiske talsperson, Kjersti Toppe, mener imidlertid at selv om to av elleve medlemmer i Sps programkomite ønsker å gi kvinnen selvbestemmelse fram til uke 18, så vil dagens abortlov ved uke 12, stå ved lag i partiet.

annonse

– Det har aldri vært en debatt om abortgrensen på landsmøter i Senterpartiet så lenge jeg har vært med, og jeg føler meg trygg på at landsmøtet kommer til å stå fast ved dagens abortlov, sier hun.

Arbeiderpartiet har også et mindretall i sin programkomite som ønsker utvidet abortgrense. Et lignende forslag ble nedstemt med knapp margin under Aps landsmøte i fjor.

Frps helsepolitiske talsperson, Åshild Bruun-Gundersen, ser ikke behovet for en felles politikk på området.

annonse

– Jeg mener selv at dagens abortlov fungerer greit og ser ingen grunn til å utvide den. Men dette er et så essensielt verdispørsmål at Frp-medlemmer som har et annet syn på det, skal ha lov til å ha det, sier Bruun-Gundersen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon