Motstanden mot vindkraftutbygging har økt det siste året, blant annet gjennom organisasjoner som Motvind Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

En ny undersøkelse fra Opinion på vegne av DNT viser at motstanden mot vindkraft på land har økt markant siden april 2019.

Undersøkelsen, som er utført i september, viser at 42 prosent er negative til utbygging av vindkraft på land. 35 prosent oppgir å være positive. De tilsvarende tallene i april 2019 var 25 negative og 49 prosent positive.

Motstanden er imidlertid langt svakere i Oslo. Her er kun 27 prosent negative til utbygging av vindkraft, mot hele 51 prosent i Nord-Norge, melder NTB.

annonse

En undersøkelse fra UiB rapportert tidligere i høst bekrefter trenden. I den var 32 prosent tilhengere av utbygging av vindkraft på land, mens 42 prosent er motstandere av vindmølleparker. UiB tallene viser tilsvarende motstand som hos Opinion.

– Jeg tror det handler om at vi får fått flere prosjekt på land. Folk ser det, og det fører jo til dels store naturinngrep, sa energidirektør Kristin Guldbrandsen Frøysa ved Universitetet i Bergen (UiB) til NRK.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon