Over 5.000 soldater fra Nato-land skal øve i Norge i år. Det er mange år siden øvingsaktivitet har vært så stor, og regjeringen vil ha flere på fast basis. Her fra da 300 soldater fra det amerikanske marinekorpset (USMC) landet Værnes i Trøndelag i 2017. Foto: Ned Alley / NTB
annonse
annonse

Over 5.000 soldater fra Nato-land skal øve i Norge i år.

Regjeringen ønsker enda flere på fast basis, skriver Klassekampen.

– Vi ønsker at blant annet Nederland og USA skal binde seg mer til Norge, utover Natos artikkel fem, som går ut på at blir et land angrepet, så er det et angrep på hele alliansen, sier talsperson  i Hæren, Eirik Skomedal.

annonse

Regjeringen jobber for å få flere utenlandske soldater til å øve mer i Norge siden det ikke ble noe av fast etablerte amerikanske marinesoldater på Værnes.

– Sammen med våre største allierte skal norske styrker øve på Natos planverk for krise og krig. Vi skal jobbe tettere med styrker fra blant andre Storbritannia, Tyskland, Nederland og USA, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

USA, Storbritannia og Nederland har flest soldater som øver i Norge, men soldater fra Tyskland, Frankrike, Sverige og Finland øver også i landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon