Plassen utenfor Louvre-museet i Paris er nærmest helt tom. Frankrike er midt i en kraftig smittebølge. Foto: Lewis Joly/AP/NTB.
annonse
annonse

Frankrike har nok en gang erklært en nasjonal helsekrisetilstand, fra midnatt lørdag. Flere byer får nattlig portforbud.

President Emmanuel Macron varsler onsdag at det innføres portforbud i den franske hovedstaden mellom klokken 21 og 6 fra lørdag. Det gjelder også landets nest største by, Marseille, og andre store byer som Lyon, Lille, Rouen og Toulouse. Til sammen vil ni byer omfattes av portforbudet.

Les også: FHIs ukesrapport: Relativt lav smitte i Norge

annonse

I en TV-tale kunngjorde Macron nye grep og restriksjoner. Krisetilstanden vil medføre at man kan innføre nye restriksjoner som er proporsjonale opp mot trusselen fra coronaviruset.

De nye restriksjonene som blir kunngjort skal også tre i kraft fra lørdag. Frankrike er midt i en stor smittebølge, og registrerte 13.000 nye smittetilfeller tirsdag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon