- Resett - https://resett.no -

Krever åpenhet om gjelden til overgriperen Jeffrey Epstein

Terje Rød-Larsens er leder av stiftelsen IPI, som fikk støtte av Jeffrey Epstein. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Utenriksdepartementet krever åpenhet fra tankesmien IPI om forbindelsene mellom Terje Rød-Larsen og overgriperen Jeffrey Epstein.

UD har gjennom årene gitt over 130 millioner kroner til tankesmien, som ledes av den norske toppdiplomaten Terje Rød-Larsen.

I et gjeldsbrev DN avslørte tidligere denne uken står det at Terje Rød-Larsen forplikter seg til å betale Jeffrey Epstein 130.000 dollar (tilsvarende 800.000 kroner i 2013). Brevet et signert i juli 2013 og Rød-Larsen skal betale innen utgangen av året. Det står ingenting om hva han skylder pengene for.

annonse

Slik svarer kommunikasjonssjef Trude Måseide overfor DN [1] om de nye opplysningene som viser tette forbindelser mellom Terje Rød-Larsen og Jeffrey Epstein:

– Dette er en sak for IPI sitt styre. Utenriksdepartementet mener at det er viktig at IPI sitt styre bringer klarhet i saken, særlig sett opp mot eget etisk regelverk. Som utenriksministeren sa i januar: [2] Mange tilskuddsmottagere ser verdien av åpenhet.

– UD har ikke innvilget støtte til IPI siden 2018. Vi har heller ingen intensjon om ytterligere støtte p.t. Avhengig av hvordan IPIs styre håndterer saken, vil UD måtte foreta en helhetlig partnervurdering av IPI, før departementet vil behandle en eventuelt ny søknad, sier Måseide.

annonse

Skydd pressen

I snart et år har den norske toppdiplomaten Terje Rød-Larsen skydd pressen og alle spørsmål om sine koblinger til avdøde og overgrepsdømte Jeffrey Epstein.
Det har vært kjent at Rød-Larsen var minst 20 ganger i Epsteins storslåtte hjem på Manhattan, også etter at Epstein ble dømt i 2008. Epstein ga også mange millioner til tankesmien International Peace Institute (IPI) som Rød-Larsen stiftet og ledet.

Også Kjell Magne Bondevik og hans Oslosenter er involvert og har fått penger fra IPI i prosjekter som ser ut til å være tilknyttet Jeffrey Epstein.

Terje Rød-Larsen skyldte Jeffrey Epstein 800.000 kroner, uklart om og hvem som betalte tilbake [3]

 

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474