Oslo 20201008. Byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen i hovedstaden. Foto: Jil Yngland / NTB
annonse
annonse

Byrådet i Oslo har bestemt at alle tiltakene mot spredning av coronaviruset i hovedstaden blir forlenget.

NTB skriver at tiltakene som blir forlenget, er blant annet forbud mot private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede, anbefaling om hjemmekontor og påbud om munnbind ved trengsel i kollektivtransporten.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at byrådet følger smittesituasjonen i Oslo tett. På grunn av situasjonen som er nå, har de valgt å forlenge tiltakene.

annonse

– Tiltakene gjør det mulig å holde Oslo så åpen som mulig samtidig som tiltakene er så strenge at vi har kontroll over smittespredningen, sier byrådslederen i en pressemelding.

Johansen: Innsatsen har effekt

Johansen er derfor glad for at Oslos befolkning ser ut til å ta smitteverntiltakene på alvor, og at smittetallene er lave sammenlignet med andre storbyer i Europa.

annonse

– Det betyr at den innsatsen befolkningen legger ned, og de valgene vi alle tar hver dag, har effekt. Selv om mange nå kan ha blitt mindre redde for å bli syke selv, vil hele Oslo rammes dersom smitten bryter ut slik vi har sett i andre storbyer, og vi må innføre enda strengere tiltak, sier Johansen.

– Derfor er det så viktig at folk blir med videre på denne lange marsjen. Dette står vi sammen om, og dette skal vi klare i fellesskap, sier han videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon