Titusener av asylsøkere befinner seg fortsatt i ulike flyktningleirer i Hellas. Foto: AP / Panagiotis Balaskas / NTB
annonse
annonse

SV og MDG krever at regjeringen legger fram et konkret tall på hvor mange asylsøkere Norge skal ta imot fra Hellas neste år før nyttår.

NTB melder at forslaget ble fremmet i Stortinget torsdag. Partiene viser til det «grunnleggende prinsippet at Norge skal være ledende i koalisjonen av europeiske land som bidrar til rettssikkerhet for de rundt 50.000 asylsøkerne som er hindret fra å reise videre fra Hellas».

– Relokalisering av asylsøkere i Europa skal ikke føre til at Norge tar imot færre kvoteflyktninger via FN, men komme i tillegg, heter det.

annonse

Regjeringen har besluttet å hente 50 asylsøkere fra Hellas, først og fremst syriske barnefamilier. Det er foreløpig ikke klart når disse asylsøkerne vil komme til Norge.

– Dette er et altfor lavt tall sett opp mot den humanitære katastrofen som er på de greske øyene, mener MDG og SV.

– Jeg kan ikke slå meg til ro med at Norge kun evakuerer 50. Hvis ikke regjeringen øker antallet, undergraver den respekten for menneskeverd og rettigheter som Europa og Norge er bygd på, sier MDG-leder Une Bastholm til NTB.

annonse

I fjor kom det 2.305 asylsøkere og 2.804 overføringsflyktninger. Fra januar til august i år har 976 personer søkt asyl i Norge, og coronapandemien har ført til at Norge sannsynligvis ikke klarer å ta imot alle de 3.000 kvoteflyktningene som skulle kommet til landet i år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon