Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og partiets finanspolitiske talsperson på Stortinget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og partiets finanspolitiske talsperson på Stortinget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

I sin nye bok reagerer Arbeiderparitets nestleder Hadia Tajikk på  at flere medier skrev at det var hun som videreformidlet de første varslene om Giske til «rette instans», og sier kvinnen leverte inn varselet før hun fortalte Tajik om det.

Hadia Tajiks bok «Frihet: En politisk og personlig historie», som utgis på Tiden forlag, skal etter planen lanseres fredag. Nå kommer de første lekkasjene fra boken.

«Det som er riktig, er at jeg har sørget for at bekymringer og informasjon om uakseptabel atferd har gått til dem som skal følge det opp. Det skulle bare mangle», skriver hun i boken ifølge Aftenposten.

annonse

Tajik viser til at den som får informasjon om noe kritikkverdig, har både en lovmessig og en moralsk plikt til å ta tak i det, eller videreformidle det til dem som skal ta tak i det.

Trond Giske gikk av som nestleder og finanspolitisk talsperson i Ap 7. januar 2018 etter flere varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Arbeiderparitet har konkludert med at han hadde brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Giske har beklaget sin egen oppførsel, men han bestrider påstandene om seksuell trakassering.

Refser Hadia Tajik og norske medier – Kaster seg på lettvint mirakelkur

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon