Senterpartiet fikk 14,4 prosent av stemmene ved valget og har vind i seilene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere stortingsrepresentant for KrF i Finnmark, Randi Karlstrøm, har meldt seg inn i Senterpartiet, ifølge NTB.

– Jeg går inn i Senterpartiet for å gjøre en jobb for Finnmark og eget lokalsamfunn, da jeg er helt enig i Sps hovedstrategi: bygge både demokrati og samfunn lokalt ved å desentralisere offentlig makt og oppgaver til folk, både på små og store steder i hele landet, sier Karlstrøm til NTB.

Karlstrøm satt på Stortinget for KrF i perioden 1997-2000, men meldte seg ut av partiet i sommer. Hun oppga blant annet misnøye med regjeringens fiskeripolitikk som begrunnelse, og var ikke fornøyd over retningsvalget partiet tok i 2018, da KrF bestemte seg for å gå i regjering med de borgerlige partiene.

annonse

– Jeg mener Sp er den største garantisten mot EU-medlemskap og har merket meg at Sp var såpass våkne at de som eneste parti har stemt for å opprettholde det norske kontant- og pengesystemet, sier hun.

Den siste tiden har KrF også mistet flere profiler til det nyoppstartede partiet Sentrum.

Senterpartiet har på sin side også lokket til seg den mangeårige stortingspolitikeren Jan Bøhler i Oslo, som meldte overgang fra Arbeiderpartiet 1. oktober.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon