Leder i dyrevernorganisasjonen Noah, Siri Martinsen. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

En elgjeger opplevde at elghunden Saga ble tatt av ulv. Igjen lå det bare et par labber og peilebåndet.

Den uheldige hundeieren skrev om hendelsen på Facebook, og rundet av med en oppfordring til andre jegere – «slutt å se på ulv på post, SKYT».

Men å oppfordre andre jegere til å skyte ulv mener dyrevernsorganisasjonen NOAH er ulovlig. De har gått til det skrittet å politianmelde elgjegeren.

annonse

Les også: Reineier anmeldt av dyrevernaktivister – De sitter på kontoret og finner på ting, svarer han

– Vi anmelder fordi han offentlig oppfordrer til alvorlig faunakriminalitet. Det i seg selv – å oppfordre til kriminalitet – er ulovlig, forteller leder i NOAH Siri Martinsen til Dagbladet, og legger til:

– Når han skriver at han oppfordrer alle jegere som sitter på post til å skyte kritisk truet ulv, så er det en kriminell oppfordring.

annonse

Martinsen ser veldig alvorlig på saken, siden det er få som blir tatt for faunakriminalitet og jaktlovbrudd er lav.

Les også: NOAH går til søksmål mot regjeringens ulvevedtak

– Det er potensielt snakk om folk med våpen som sitter mer eller mindre alene eller sammen med likesinnede, langt fra kontrollmyndigheter, og utfører kriminalitet som det kan være nærmest umulig å oppdage, sier lederen av NOAH, men hun er enig at det er trist at han mistet hunden sin:

– Selvsagt er det forferdelig å miste hunden sin. Men det at man er følelsesmessig opprørt gir ikke noen blankofullmakt til å begå lovbrudd.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon