Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Storbritannias statsminister ser ikke for seg at det er mulig å få til en omfattende handelsavtale etter brexit, dersom EU ikke endrer innstilling.

Storbritannia vil stå utenfor EU uten en omfattende handelsavtale når året er omme, «med mindre det er en grunnleggende endring» i hvordan EU griper saken an, sier Boris Johnson fredag.

Les også: Neste brexit-skritt fra Johnson ventet fredag

annonse

– Det som kommer fra toppmøtet i Brussel, virker ikke særlig oppmuntrende. De vil fortsette å kontrollere vårt fiske og vår frihet til å vedta lover, noe som er fullstendig uakseptabelt, sier statsministeren.

– Jeg har kommet frem til at vi må forberede oss på at vi fra 1. januar har vilkår på linje med Australia, sier Johnson, en referanse til at uten en avtale må britene handle med EU i tråd med regelverket i Verdens handelsorganisasjon. Han mener Storbritannia vil «blomstre som uavhengig frihandelsnasjon».

Britene er skuffet etter at EU-toppmøtet torsdag kveld ba britene bevege seg, slik at det er mulig å komme frem til en avtale. Utenriksminister Dominic Raab sier EU må vise mer fleksibilitet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon