Kårstein Eidem Løvaas (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Kårstein Løvaas (H) reagerer på at prisveksten på matvarer i Norge er sterkere enn for andre varer. 

Det fremgår av tall fra SSB at prisveksten på matvarer og alkoholfrie drikkevarer ligger på 3,8 prosent i september sammenlignet med samme måned året før.

Totalindeksen, som måler prisveksten for alle varer, er til sammenligning på 1,6 prosent.

annonse

– Da lurer jeg på, når bransjen har rekordomsetning. Når vi alle går på dagligvareforretninger, når vi ikke reiser til Sverige, når vi kjøper alt i butikkene og omsetningen øker med kanskje så mye som 20 prosent – hvorfor skal prisene øke, sier Løvaas, som er saksordfører for stortingsmeldingen om dagligvare, til NRK.

Les også: Norske matpriser øker mest i Norden

Dagligvarebransjen kjenner seg ikke igjen i kritikken.

annonse

– Totalt sett er ikke prisene så mye høyere. Om de er det nå i september, så skyldes det blant annet valutaendringer. Og så har vi tatt ut prisøkninger fra leverandørene, og så har bøndene fått et velfortjent landbruksoppgjør som også kommer til syne i form av økte priser ut til forbruker, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon