Paris. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Fransk politi har åpnet terrorsak etter en halshogging i en Paris-forstad. Ifølge Le Parisen var den drepte en lærer som hadde vist fram en Muhammed-karikatur.

Karikaturen ble vist fram i forbindelse med en forelesning om ytringsfrihet, skriver avisen.

Ifølge 20minutes.fr skjedde hendelsen i 17-tiden fredag i forstaden Éragny nordvest for Paris. Franske politikilder opplyser at mannen skal ha ropt «allahu akbar», arabisk for «gud er størst», i forkant av angrepet.

annonse

Ifølge NTB, skal en mistenkt som var bevæpnet med kniv ha blitt skutt av politiet i en naboby. Tidligere meldinger kunne tolkes som om den mistenkte var død, men nyhetsbyrået AFP melder at han er alvorlig skadd.

Åstedet er sperret av og en bombegruppe har rykket ut fordi det er mistanke om at det kan være en bombevest der.

Politiet opplyser at de etterforsker hendelsen som «et drap knyttet til en terrororganisasjon». De rykket ut til stedet etter å ha fått en telefon om en mistenkelig mann som oppholdt seg der.

annonse

De oppdaget da offeret. 200 meter unna fant de den mistenkte, som skal ha truet tjenestemennene med en kniv eller lignende våpen. Han ble skutt og alvorlig skadd, opplyser politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon