Foto: Chameleons Eye/REX (9781219b)
annonse
annonse

Framtiden i våre hender hevder at det ikke er vanskelig å spise mindre kjøtt.

For noen betyr det å holde fortsette med det de gjør til daglig, men for mange betyr det å endre noe i hverdagen, skriver Framtiden i våre hender.

Et menneske som, ifølge organisasjonen, virkelig vil utfordre seg selv og skaffe seg nye vaner, er programleder og gründer Stian Sandø. Han prøver nemlig å bli en såkalt hverdagsvegetarianer.

annonse

Les også: Småbrukarlags-leder: Folk vil neppe ha grøt hver dag

– Jeg har tidligere prøvd meg som veganer uten hell, som vegetarianer uten hell, som pesketarianer uten hell. Som den enkle karen jeg er så har jeg vanskelig for å unngå fristelser som for eksempel en kebab eller en burger i ny og ne. Så tidligere når jeg har prøvd å gå 100 prosent kjøttfri, har det ikke akkurat holdt lenge. Men å være kjøttfri deler av uken, det høres ut som noe jeg tror jeg kan få til å vare, sier han.

Å spise mindre kjøtt er en av de viktigste tingene vi kan gjøre for å nå klimamålene våre, skriver Framtiden i våre hender. De understreker at vi behøver ikke å slutte helt, men man må redusere inntaket. Da kan det være praktisk å være vegetarianer hele uken, og spise litt kjøtt i helgen, mener de.

annonse

Les også: Vegetarianere er moralister uten moral

– Å slutte helt å spise kjøtt, det er stress. Men å spise mindre kjøtt, det er ikke noe stress i det hele tatt. Det kan kanskje virke slitsomt for noen, men overraskende problemfritt når en først kommer i gang.

Framtiden i våre hender opplyser om at man kan logge seg inn på Klimadugnad, og registrere at en vil utføre en eller flere klimahandlinger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon